Adresa

Strada Viitorului Nr. 50

Telefon

0240 / 534134 (TEMPORAR SUSPENDAT)
SECRETARIAT 0786 988 496
(nr telefon permanenta, Urgente DSP Luni - Vineri, Sambata, Duminica)

E-mail

secretariat@dspjtulcea.ro

Comunicat presă recomandări pentru perioadele caniculare

Având în vedere temperaturile ridicate înregistrate și prognozate în următoarea perioadă reamintim populaţiei recomandările în vederea prevenirii incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi crescute :

Recomandări privind protecția populației pe timpul caniculei:

ØDeplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat (magazine, spații publice).

ØEvitați aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11:00-18:00.

ØPurtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.

ØBeți 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe (soc, mușețel, urzici).

ØMâncați fructe și legume (pepene, prune, roșii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă); mâncați echilibrat și variat insistând pe produsele cu valoare calorică mică.

ØEvitați băuturile ce conțin cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucuri carbogazoase) în cantitate mare.

ØEvitați alimentele cu un conținut sporit de grăsimi, în special de origine animală.

ØNu consumați alcool (inclusiv bere) – vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei.

ØMențineți legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilități), interesându-vă de starea de sănătate a acestora și oferiți-le asistență ori de câte ori au nevoie.

ØNu lăsați copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme.

ØCereți sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră.

Creați un ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului.

ØPersoanele care suferă de diferite afecțiuni își vor continua tratamentul, conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca în perioada caniculară să se consulte medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.

ØPentru ameliorarea condițiilor la locul de muncă se va reduce intensitatea și ritmul activităților fizice, se va alterna efortul dinamic cu cel static și se vor alterna perioadele de lucru cu perioadele de repaus, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător.

 Pentru informații suplimentare accesați site-ul  Direcției de Sănătate Publică Județeană Tulcea www.dspjtulcea.ro – informații de interes public-anunțuri importante.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Județeană Tulcea

Directia de sanatate publica Tulcea

Ultimele postari: