Adresa

Strada Viitorului Nr. 50

Telefon

0240 / 534134 (TEMPORAR SUSPENDAT)
SECRETARIAT 0786 988 496
(nr telefon permanenta, Urgente DSP Luni - Vineri, Sambata, Duminica)

E-mail

secretariat@dspjtulcea.ro

COMUNICAT DE PRESĂ – Săptămâna Națională a Testării Consumului Personal de Alcool

19-25 iunie 2023

Alianța pentru Luptă Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT), în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, organizează și desfășoară la nivel național Săptămâna Națională a Testării Consumului Personal de Alcool (Saptămâna AUDIT), în perioada 19-25 iunie 2023.

Prin Săptămâna AUDIT se urmărește promovarea testării populației adulte cu ajutorul chestionarului AUDIT, în vederea evaluării riscului pentru sănătate asociat consumului personal de alcool.

În cadrul acestui eveniment național, încurajăm populația adultă a judetului Tulcea să-și evalueze nivelul de consum de alcool prin efectuarea testului AUDIT, atât fizic, în centrul de testare cel mai apropiat ( caută pewww.testareaudit.ro ), cât și online prin parcurgerea chestionarului AUDIT, pe platforma https://testare.testareaudit.ro/#!/home

O echipă de specialiști și voluntari ALIAT va fi disponibilă online, pentru a oferi, dacă e nevoie, asistență în aplicarea Testului AUDIT și consiliere, prin intermediul Chat Box-ului din Home page.

În doar 5 minute, poți să îți evaluezi consumul tău de alcool, răspunzând la cele 10 întrebări. În ceea ce privește modalitatea de completare a chestionarelor AUDIT, aceasta se va face în mod confidențial și anonim, nu se vor colecta date care pot identifica persoana, ci doar în scop statistic (gen, vârstă, mediul de rezidență urban/rural, nivel de studii, stare civilă).

Persoanele care, în urma completării chestionarului online, vor afla că au un consum de alcool riscant vor putea astfel să evite problemele de sănătate viitoare asociate consumului dăunător de alcool.

Testul AUDIT este un instrument științific de evaluare a consumului personal de alcool, dezvoltat și validat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), aplicat deja în peste 190 de țări, cel mai de încredere instrument pentru diagnosticarea în fază timpurie a unui consum de alcool la risc.

Participă la Săptămâna Națională de testare a consumului personal de alcool!

Directia de sanatate publica Tulcea

Ultimele postari: